Echo

Wij maken zelf echo’s in onze praktijk. Dit heeft voor jou als voordeel dat je niet naar een ander persoon of andere locatie hoeft; we combineren de echo met een reguliere afspraak. Het resultaat van de echo bespreken we meteen met je. Zo nodig kunnen we onze zorg hier op aan passen. 

Vroege echo

Wil je kijken of het hartje klopt? Vanaf acht weken zwangerschap kunnen wij op verzoek een vroege echo maken. Omdat deze echo niet medisch noodzakelijk is, wordt hij niet vergoed door je zorgverzekeraar. Daarom brengen wij hiervoor veertig euro in rekening.

Nieuwsgierig?

Bel ons en plan een afspraak

Termijnecho

Rond tien weken zwangerschap maken wij een termijnecho. Dit is een echo via de buik, waarbij we de lengte van de baby meten. Hiermee stellen we de uitgerekende datum vast. Als je minder dan tien weken zwanger bent wordt de echo inwendig (via de vagina) gemaakt, voor een duidelijker beeld. Bij de termijnecho bekijken we ook of de baby zich in de baarmoeder bevind, of het een eenling- of meerlingzwangerschap is en of het hartje klopt.

Groeiecho

Op indicatie maken we groeiecho’s, bijvoorbeeld bij twijfel over de grootte van je kindje.  Hierbij doen we een nauwkeurige meting van de omtrek van het hoofdje, het buikje en de lengte van een botje in het bovenbeen van je kindje. Deze metingen samen zeggen iets over de groei van je kindje in vergelijking met de gemiddelde baby bij deze zwangerschapsduur. De uitgerekende datum verandert niet na aanleiding van een groeimeting.

Liggingsecho

Je krijgt rond 35 tot 37 weken zwangerschap een liggingsecho, om zeker te weten dat de baby met het hoofdje naar beneden ligt.

Wanneer wij een echo maken en daarbij bijzonderheden of afwijkingen zien bij je kindje, placenta of baarmoeder, zullen we dit met je bespreken.

Screenende echo’s

De screenende echo’s (13 weken echo en 20 weken echo) worden verricht door echocentrum Vita.

Pretecho

Wil je je kindje vaker bekijken? Dan kan je er voor kiezen een pretecho te laten maken. Bijvoorbeeld om het gezichtje te kunnen zien of het geslacht te bekijken. Dit kan onder andere bij echocentrum Vita. Bij Dubbel Zen kun je vanaf 14 weken kiezen voor een pretecho bij jou thuis.