Zwangerschapscursussen

We raden het aan om een cursus te volgen, omdat je daar veel informatie kan krijgen en je enigszins kan voorbereiden op de bevalling. Er zijn veel verschillende cursussen, kies vooral een cursus die bij jou/jullie past.

INFORMATIEVE CURSUSSEN

Samen Bevallen

Dit is een informatieve en praktische cursus waarbij je je samen met je partner voorbereidt op de bevalling. Deze cursus wordt zowel in groepsverband als ook privé gegeven (ook Engelstalig).  De complete cursus bestaat uit zeven bijeenkomsten in de zwangerschap en één terugkomdag. De mini cursus bevat vier bijeenkomsten (zonder terugkomdag).Aanmelden het liefst rond 14 weken.
Tel nr. 050-5020547www.samenbevallen.nl

Baby & co.

In deze cursus worden de verschillende fases van de bevalling besproken, worden ademhalingsoefeningen gedaan en krijg je praktische tips over hoe je kunt omgaan met pijn tijdens de bevalling. Er zijn zes cursusavonden van 1,5 uur, waarvan één partnerles. Daarnaast is er een avond waar de lactatiekundige een minicursus borstvoeding geeft en is er een terugkom ochtend met baby’s.
Tel nr. 06-29063616www.babyenco.nl, info@babyenco.nl

O Wee!

In zes bijeenkomsten (waarvan drie samen met je partner) wordt je voorbereid op de bevalling en kraamtijd. Je krijgt informatie en bewegingsadviezen van verschillende professionals. De cursus start rond de 25e week.  Dit is een cursus van kraamzorg het Groene Kruis, maar is ook voor zwangeren van andere kraamorganisaties.
Tel nr. 050-3666422www.kraamzorghetgroenekruis.nl/o-wee

Eigen Wijze zwangerschap

Een online cursus, te volgen wanneer jou dat uitkomt. Met aandacht voor je adem tijdens de bevalling, contact met de baby in je buik en op Eigen Wijze bevallen.
 www.eigenwijzezwangerschap.nl 

CURSUSSEN GERICHT OP BEWEGEN

ZwangerFit & MamaFit

Een cursus voor vrouwen die zwanger of net bevallen zijn. Om de conditie te behouden en fysieke ongemakken te voorkomen. Start vanaf 12 weken zwangerschap en kan tot aan de bevalling. Onder begeleiding van een fysiotherapeut.
www.medischcentrumzuid.nl

Pelvicum Zwanger-Wijs

Pelvicum biedt begeleiding voor vrouwen met bekkenklachten. Zowel tijdens als na de bevalling kun je hier terecht, voor behandeling door de bekkenfysiotherapeut en oefenen in een klein groepje, met een programma op maat. Ook biedt Pelvicum een zwangerschapsvoorlichting, een voorlichtingsavond over TENS (methode voor pijnstilling) en lessen babymassage.
Tel nr. 050-3610882www.pelvicum.com, info@pelvicum.com

Zwangerfit Springer

Dit is een actieve cursus tijdens en na je zwangerschap onder leiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut. De trainingen zijn gericht op het verbeteren en/of behouden van je conditie. Daarnaast worden oefeningen gedaan om specifieke spiergroepen te trainen zoals rug-, buik- en bekkenbodemspieren. Ook kunnen er theorielessen worden gevolgd. De cursus wordt gegeven in Paterswolde.
www.zwangerfitspringer.nl

 

MamaFitcoach

Personal training tijdens en na je zwangerschap. Ook mogelijk in kleine groepen en een Mama Bootcamp!
Tel nr. 06-10525267www.mamafitcoach.nl

Mommy 2B Bootcamp

Bij The Bootcamp Club op een verantwoorde manier trainen, onder begeleiding van een gecertificeerde trainer. De work-out is ontwikkelt in samenwerking met bekkentherapeuten, om fit, energiek en sterk je zwangerschap door te komen! Voor na de bevalling is er ook een Mommy groep.
www.thebootcampclub.nl

Mom in balance

Een speciale work-out voor zwangeren, samengesteld door gynaecologen en bekkenbodem fysiotherapeuten. De training is in het Stadspark in groepsverband. Er is ook een ‘Back in Shape’ groep voor na de bevalling en een programma voor moeders die fit willen blijven.
Tel nr. 06-41789131www.mominbalance.nl

Mensendieck

Zwangerschapscursus gericht op houding, beweging en ademhaling voor tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Deze zwangerschapscursus bereidt je voor op de bevalling, helpt je met het aanpassen en variëren van je houding en leert je om te gaan met bekken en rugklachten. Na de bevalling wordt in 4 bijeenkomsten gewerkt aan verantwoorde opbouw van oefeningen om weer in vorm te komen en te werken aan draagkracht van rug, bekken en bekkenbodem.
Tel nr. 06-30800175, www.zwangerschapscursus.com

ZWANGERSCHAPSYOGA

Henny Hollander

De cursus bestaat uit tien lessen, waarvan één les met partner. Ook is zwangerschapsyoga samen met je partner mogelijk. Daarnaast kan je bij Henny terecht voor een massage of een les babymassage.
Tel nr. 050-5270664www.hennyoga.nl

Thea Smit

De cursus bestaat uit tien lessen, waarvan één les met partner. De cursus start rond 20 weken. Ook een individuele cursus, of samen met je partner is mogelijk. Na je bevalling kan je met je baby naar een terugkom les komen.
Tel nr. 050-3121940www.theasmit.com

Happy Yoga

Bestaat uit 4 lessen van 1,5 uur, waarvan 1 partnerles.
Tel nr. 06-30896846, www.happyyoga.nl

CURSUSSEN GERICHT OP PSYCHE EN ONTSPANNING

Haptotherapeut Wies Schadenberg

Bij deze haptonomische zwangerschapsbegeleiding staan voelen en ervaren centraal. Deze cursus voor jou en je partner bestaat uit vier tot zes bijeenkomsten.
Tel nr. 050-5280685www.wiesschadenberg.nl

Intacto

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding door Anna Marie Buwalda. Start rond 20 weken en is gericht op jou en je partner, waarbij het programma wordt afgestemd op jullie wensen. Het contact maken met de baby en het vertrouwen krijgen in de bevalling staan centraal. De cursus bestaat uit vijf sessies van één uur en nog een sessie na de bevalling.
Tel nr. 06-49896511www.intacto.info

Mindful zwanger

Aandachttraining in de vorm van een zwangerschapscursus, gegeven door verloskundige Sanne Claas. Gericht op o.a. bewust en ontspannen zwanger zijn en bevallen, vertrouwd raken met signalen van je lichaam, in contact staan met het kindje in je buik en goed voorbereid samen de bevalling in gaan. De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten, waarvan drie met partner,  en één terugkom bijeenkomst na de bevalling.
Tel nr. 050-5270077/ 06-47161198www.mindfulness-zwangerschap.nl

Gerelateerde onderwerpen


Back to Top