Loading...
Wat moet je regelen?2019-01-23T22:46:42+02:00

Wat moet je regelen?

Nu jullie kindje geboren is, zijn er een aantal dingen die geregeld moeten worden. We hebben een overzicht voor jullie gemaakt.

Aangifte

En hier begint een nieuwe paragraaf over een nieuw subonderwerp. Ook belangrijk: probeer paragrafen niet te lang te maken want op Internet houden de lezers hun aandacht niet zo lang vast. Probeer paragrafen van max 6 regels te maken. Uiteraard is dit op elk scherm weer anders, maar als regel gaan we even uit van een normaal scherm. Dus als het daar 5 a 6 regels is, dan is het prima. Op mobiel zijn mensen wel gewend dat ze langer moeten scrollen om iets te lezen.

Bijschrijven verzekering

Laat je kindje bijschrijven op de verzekering van jezelf of je partner. Voor kinderen tot en met 18 jaar is het basispakket gratis.
Meer over verzekering van je kind

Vitamine K en D

Geef je borstvoeding? Dan is het advies je kindje vanaf dag acht na de geboorte vitamine K en D te geven. Geadviseerd wordt om 10 microgram vitamine D te geven, tot het vierde jaar. Dit draagt bij aan een goede ontwikkeling van het skelet, het gebit en o.a. de weerstand en spierwerking. Tot en met de leeftijd van drie maanden is 150 microgram vitamine K nodig voor de bloedstolling. Krijgt je kindje kunstvoeding? Dan hoef je alleen de vitamine D bij te geven.  

Anticonceptie

Misschien ben je er zo vlak na de bevalling nog niet mee bezig, maar toch is het goed om vast over anticonceptie na te denken. Voor je eerste menstruatie heb je al een eisprong en kun je weer zwanger worden. Er zijn verschillende vormen van anticonceptie mogelijk. Belangrijk is dat je een vorm kiest die bij jullie past. Geef je borstvoeding? Let bij je keuze op of het ook in combinatie met borstvoeding gebruikt kan worden. Je kunt al je vragen over anticonceptie met ons of je huisarts bespreken.

Meer over anticonceptie

Nacontrole

Je kan ongeveer zes weken na de bevalling bij ons op nacontrole komen. Bijvoorbeeld ter controle van hechtingen, je bloeddruk of ijzergehalte. Soms is het fijn om nogmaals na te praten met degene die je bevalling heeft begeleid. Vind je het gewoon leuk om je kindje te showen? Ook dan ben je welkom! Je mag naar eigen inzicht een afspraak maken.

Afspraak maken